Su Tesisat Nasıl Yapılır

Su Tesisat Nasıl Yapılır? sorusunun cevabını çoğumuz merak ederiz. Binaya nasıl su geliyor ve binadan atık su nasıl dışarı gidiyor? Soruları kafamızı kurcalayabilir. Onca boru hangi mantıkla ilerliyor ve boruların düzenlenmesinde dikkat edilmesi gereken şeyler nelerdir? gibi. Ama şu bir gerçek ki su tesisatı nasıl yapılır? sorusunun cevabını en iyi uzmanlar verir. Su tesisatı yapma, bir ustalık işidir ve İstanbul’da en iyi su tesisatçısı olan bir firma olarak bu konuda bir uzman olarak merakınızı gidermek için bu makaleyi yazmak istedik.

Su tesisatı, suyun kaynaktan alınıp kullanıma sunulması anlamına gelir. Bunun için de pvc boruları döşeyip suyun evin içerisinde ilerlemesini sağlamak gerekir.

Su tesisatı nasıl yapılır anlatımı konusuna geçmeden önce, su tesisatı inşaat ya da su tesisatı tadilat olarak farklı başlıklarda inceleneceğini bilmek gerekmektedir.

Komple Temiz Su Tesisatı Nasıl Yapılır?

Temiz su tesisatı için borular döşenirken inşaatın soğuk su tesisat ana vanasından mutfak, banyo, tuvalet, balkon ve varsa güneş enerjisine doğru borular döşenir. Mutfakta soğuk su tesisatı için 2 tane ana vana yapılır. Bunlardan biri bulaşık makinesi için, biri de lavabo bataryası içindir. Eğer çamaşır makinesi de mutfağa konacaksa onun için de bir vana bırakılır. Sıcak su tesisatı için de bir tane kombiye ya da güneş enerjisine giden vana bırakılır. Buradan da banyoya geçiş yapacak olan sıcak su borusu döşeme yapılır.

Banyoda sıcak su hattı için 2 vana şofben için, bir vana lavabo için, bir vana duşa kabin bir vana da klozet için bırakılır.

Komple temiz su tesisatı için her kata ana su hatları bırakılır ve katlar arası bağlantı buradan sağlanır. Bu vanalar, suyun kesilip açılması için kullanılmaktadır. Kısacası, Sıhhi su tesisatı sıcak ve soğuk su tesisat borularının yatay ve dikey olarak döşenmesi esasına dayanır. Burada dikkat edilmesi gereken hangi bölgede sıcak su ihtiyacı hangi bölgede soğuk su ihtiyacı olacak bunu bilmektir. Vanalar da genellikle su kullanılacak makinelerin ve diğer kullanım alanlarının sayısına göre değişmektedir.

İstanbul su Tesisatçı, komple temiz su tesisatı nasıl yapılır? sorunuza en doğru cevabı verecek olan profesyonel bir firmadır. Deneyimli su tesisat ustaları ile hızlı ve pratik çözümler sunan İstanbul su Tesisatçısı, size sorunsuz kullanabileceğiniz su tesisatları kurma konusunda en iyi desteği verecektir.

Atık su tesisatı nasıl yapılır?

Atık su tesisatı, pis suların geçtiği bir sistem olduğu için bu konuda daha fazla dikkatli olunmalıdır. Özellikle boruların sağlamlığı konusundan emin olunmalı ki insan sağlığını riske atacak bir sorunla karşılaşma durumu olmasın. Atık su tesisatı döşeme için en doğru seçenek uzman bir İstanbul su tesisatçısı ile çalışmak olmalıdır. İster tesisatçıyla çalışın isterse de kendi başınıza atık su tesisatı yapımına girin bilmeniz gereken önemli noktalar vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz.

Atık su tesisatı kurulurken dikkat edilmesi gereken şeyler

  • Eğime dikkat edilmeli. Borular suyun rahatça akacağı şekilde konumlandırılmalı
  • Kat boruları kısa tutulmalı
  • Yatay ve düşey borular birleştirilirken dirsekler kullanılmalı ve bu dirsekler yay dirsek olmalıdır. Bazen iki açık dirsek de iş görebilir.
  • En alt kattaki boruların dışarı en kısa yoldan çıkması sağlanmalı. Yani atık su tesisatı evin içinde çok fazla dolaştırılmadan en kısa yoldan dışarı çıkartılmalı.
  • Zemindeki borular toprakla beslenerek dış etkilerden korunmalı
  • Kolonlar aynı çap kullanılarak çatı üzerine kadar çıkmalı ve çatıdaki boruların üzerine havalık borusu ve şapkası takılmalı
  • Boruların ağızları tesisat uç maddesine uyacak şekilde bırakılmalı ve bu tesisat uç maddeleri vitrifiye montaj kurallarına uygun olarak uygulanmalı.
  • Boru, conta ve tesisat uç maddelerinin kalitesine önem verilmeli
  • Atık su boruları döşenirken içerisine inşaat malzemesi kaçmaması için önlem alınmalı
  • Sızdırma yapmamasına ve randımanlı çalışmasına olanak tanıyacak püf noktalarına dikkat edilmeli. Bu anlamda İstanbul su tesisatçısı firmamız temiz ve uzun ömürlü atık su tesisatı kurmak konusunda uzman bir firmadır.

Doğal Gaz Su Tesisatı Döşeme

Doğalgaz su tesisatı hem ısınıp hem de sıcak su ihtiyacımızı karşılayacak şekilde döşenir. Kaloriferin ısı vermesi için sıcak suyun peteklerin içinde gezmesi gerekmektedir. Doğalgaz su tesisatı görülebilecek şekilde döşenmelidir. Çünkü olası bir arıza da acil ve kolay müdahale için bu gereklidir. Ve vir diğer önemli şey de doğal gaz borularının kanal, asansör ya da hava boşluklarından geçirilmemesine dikkat edilmesidir.

Boruların kalitesi, sızdırmazlık özelliği, darbelere dayanıklılığı açısından çok önemlidir. Bu anlamda kaliteli boru kullanmak bir gereklilik değil yaşamsal açıdan bir zorunluluktur. İstanbul su tesisatçısı firmamız, bu anlamda sizin sağlığınızı korur ve en kaliteli malzemelerle çalışır.

Özellikle ana gaz vanası ve borusunun korunaklı bir yerde muhafaza edilmesine özen gösterilmelidir. Ve bu bölgenin bulunduğu yer kullanım açısından kısıtlanmalıdır.

Doğalgaz su tesisatı nerelerden geçirilmez?

  • Asansörlerden
  • Duman bacalarından
  • Asma tavanlardan
  • Çöp depolarından
  • Yanıcı maddelerin bulunduğu ortamlardan
  • Davlumbazlardan
  • Ulaşılması imkansız bölgelerden

Su tesisatı Döşeme

Su tesisatı yapılırken ana su tesisatının olduğu yer başlangıç alınır. Su tesisatı borusu döşeme yapılırken üst katlar için de yukarı doğru bir bağlantı kurulur. Su borularının kalınlıkları konusunda da ölçülere dikkat etmek önemlidir. Su tesisatı boru döşeme için boruların birbirine sağlam olarak geçmesi gerekmektedir. Bunun için de su kaynatma cihazı yardımıyla borular ısıtılıp birbirlerine kaynaması sağlanır. Bu sayede borular yatay ve düşey olarak birbirlerine kaynar ve olası tesisat arızası sorunları için önlem alınmış olur.

İstanbul su tesisatçısı su tesisatı döşeme konusunda size en sağlam su tesisatı döşeme konusunda sorunsuz destek verecek en iyi firmadır.

Sıva üstü su tesisatı döşeme

Su tesisatı sıva üstü ve sıva altı olmak üzere 2 farklı şekilde yapılabilmektedir. İstanbul su tesisatçısı bu 2 türde de su tesisatı yapımı konusunda en başarılı firmadır. Sorunsuz su tesisat döşemesi için ilk adres İstanbul su tesisatçısı

Sıva üstü su tesisatı için gerekli malzemeler nelerdir?

1)Dübel: Beton zeminlerde elektrik tesis gereçlerini tutturmak için kullanılan ve matkap kullanılarak açılan oyuklara yerleştirilen parçalardır. Dikkat edilmesi gereken matkap ucuna uygun dübel kullanımıdır. Eğer delik büyükse etrafı sıvanmalıdır.

2) Kablo kanalı: İletkenlerin sıva üstünden iletimini sağlamak için kullanılan dekoratif kanal sistemidir. Kanallar duvara, tavana ve tabana monte edilir ve kablolar bunların arasından geçer.

3) Kroşeler:Kabloların sıva üstüne montajını sağlamak için kullanılan montaj elamanına kroşe denir. Sıva üstü tesisat döşeme için önemli bir elemandır.Plastik ya dametal malzemeden olabilirler.

Sıva Altı Tesisat Döşeme ( ANKASTRE)

Su tesisatı döşenecek yerin görünümünü bozmadan yapılan su tesisatı döşeme işlemine sıva altı su tesisatı döşeme denir. Özellikle modern binalarda daha doğrusu yeni bina anlayışında tercih edilen bu yöntem bina inşaatı sırasında kullanılan bir yöntemdir.Duvarların içine konumlandırılmış su tesisat elemanları sayesinde ortalıkta hiçbir boruya rastlanmaz. İstanbul su tesisatçısı firmamız, sıva altı tesisat döşeme konusunda uzman ve deneyimli bir firmadır.

Su tesisatı nasıl yapılır? konusunda deneyimli kadrosu ve ilerici yaklaşımlarıyla fark yaratan İstanbul su tesisatçısı firmamız, tüm su tesisatı kurulumu, bakım ve onarımı işlemlerinde sağlıklı, hızlı ve profesyonel çözümler sunmaktadır.

Yorum yapın

Hizmetlerimiz

İstanbul Anadolu Yakası Tüm İlçelerine Haftanın Her günü 7/24 Saat Ulaşabileceğiniz Sıhhi Tesisatcı

Kameralı Su tesisatçısı

Teknoloji muhteşem bir şey. Öyle ki günümüzde her alanda olduğu gibi İstanbul sıhhi su tesisatçısının işlerini de kolaylaştırmakta. Eskiden saatler süren işlemler, teknolojik gelişmeler sayesinde daha kısa bir zamanda ve daha temiz çalışılarak gerçekleştirilmekte. Özellikle ev hanımlarının kabusu olan tıkanıklık açma konusunda teknolojik imkanlar işleri daha kolay yola sokmakta.

Su Kaçağı Tespiti

Su kaçağı tespiti nasıl yapılır? konusunda uzman bir İstanbul su tesisatçısı olarak bilgi vermenin doğru olacağını düşündüğümüz için bu makaleyi kaleme almak istedik.

SU TESİSAT NASIL YAPILIR

Su Tesisat Nasıl Yapılır? sorusunun cevabını çoğumuz merak ederiz. Binaya nasıl su geliyor ve binadan atık su nasıl dışarı gidiyor?

Gider Tıkanıklığı Açma

Gider tıkanıklığı açma, tıkanan giderlerin açılması anlamına gelen ve ciddi sağlık sorunlarından sizi kurtarabilecek bir işleme verilen addır.

Pimaş Tıkanıklığı Açma

Pimaş tıkanıklığı açma konusundan önce pimaş nedir bunun üzerinde durmak gerekir. Pimaş, küvetle kanalizasyon arasındaki boru sistemine verilen addır.

Lavabo Tıkanıklığı Açma

Tıkalı lavabo açma konusunda uzman bir firma olan İstanbul su tesisatçısı olarak tıkalı lavabo nasıl açılır? Konusunda sizi detaylı olarak bilgilendirmek istedik.

Kalorifer Petek Temizliği

Kalorifer ve petek temizliği, kalorifer peteklerinin içinin yıkanması, pisliklerden ve tıkanıklıklardan arındırılması anlamına gelmektedir.